hallerbos2.png

Halle zet tijdens hyacintenbloei shuttlebus in tussen station en Hallerbos

woe 22 maa 2017

Halle zal een gratis shuttlebus van De Lijn inleggen tussen het station van Halle en het Hallerbos tijdens de hyacintenbloei. Dit zal gebeuren tijdens de weekends tussen 15 april en 1 mei. Ook op paasmaandag en het feest van de arbeid zal de bosbus rijden. 

De bus zal elk half uur rijden tussen 9u en 20u. Het stadsbestuur nam deze extra-maatregel omdat parkeren van auto’s telkens opniuew problemen stelt wegens het beperkt aantal plaatsen in de omgeving van het Hallerbos. Voor fietsers worden in het Hallerbos tijdelijke fietsenstallingen voorzien op de Achtdreven, de Hogebermweg en bij het bosmuseum. De Vlasmarktdreef zal tijdens de weekends overigens opnieuw worden afgesloten voor alle verkeer.

Het Agentschap Natuur en Bos roept bezoekers andermaal op om op de paden te blijven. "Waar mensen geweest zijn groeit de hyacint immers niet meer terug", verduidelijkt Filip Hubin. Ook viervoeters moeten aan de leiband blijven. Het Agentschap zet dit jaar meer dan 50 vrijwilligers inzetten om alles in goede banen te leiden. Op de website www.hyacintenfestival.be toont het Agentschap overigens nog een tiental andere plaatsen in Vlaanderen waar de wilde hyacint weelderig bloeit.