wolvertem_gemeentehuis.jpg

Groen wil niet dat gemeentehuis Wolvertem verkocht wordt

din 7 feb 2017

Groen wil dat de verkoop van het voormalige gemeentehuis in Wolvertem wordt stopgezet en het gebouw in erfpacht wordt gesteld. De openbaar verkoop van het gebouw is op een sisser uitgedraaid. Groen wil nu voorkomen dat de 'ziel van Wolvertem' verkocht wordt voor een habbekrats.

De gemeenteraad had een minimum-verkoopbod gestemd van 640.000 euro, maar bij de openbare verkoop bood niemand meer dan 450.000 euro. En dus is de openbare verkoop ingetrokken. De gemeenteraad moet zich opnieuw buigen over wat er verder moet gebeuren.

Groen stelt nu voor om het gebouw in erfpacht te stellen. De gemiste inkomsten worden volgens Groen ruimschoots gecompenseerd door de verkoop van de gemeentelijke percelen aan het Hof Ter Wilderweg. Voor deze percelen werd een bedrag ingeschreven van 250.000 euro maar een projectontwikkelaar betaalde uiteindelijk 825.000 euro. “Dit wil zeggen dat er een meerwaarde wordt gerealiseerd van 575.000 euro. Dat is bijna evenveel als het bedrag dat werd ingeschreven voor de verkoop van het oud-gemeentehuis in Wolvertem. Om de ziel van Wolvertem niet te verkopen, stellen wij voor het gebouw in erfpacht te geven”, aldus Marie-Jeanne Thaelemans van Groen.

Bij een erfpacht wordt het gebouw voor een zeer lange periode uit handen gegeven. Maar de gemeente krijgt het gebouw na de afgesproken tijd opnieuw in handen. De erfpachter betaalt een huur voor het gebruik van het gebouw en de gronden.