gasinstallatie.jpg

Gezin uit Ruisbroek raakt bevangen door CO-intoxicatie

maa 5 dec 2016

In Ruisbroek (Sint-Pieters-Leeuw) heeft een jonge vrouw van 20 het bewustzijn verloren na een CO-vergiftiging in een woning in de Peter Michielsstraat. Ook haar ouders en 2 zussen werden preventief overgebracht naar het ziekenhuis. 

De dochter werd onwel bij het nemen van een bad. Ze werd in kritieke toestand overgebracht naar het Militair Hospitaal in Neder-Over-Heembeek voor een zuurstofkuur. Ook haar ouders en 2 zussen werden uit voorzorg overgebracht naar de ziekenhuizen in Halle en Anderlecht. Het gas was vrijgekomen door een slecht werkende verwarmingsinstallatie. Pas als de installatie hersteld is en alles grondig gecontroleerd werd, zal de woning opnieuw kunnen bewoond worden.

CO-vergiftiging is de belangrijkste vorm van dodelijke intoxicatie in België. Het is bijzonder gevaarlijk omdat CO een geurloos en kleurloos gas is dat ontstaat bij onvolledige verbranding van gas (aardgas en butaan- of propaangas), kolen, stookolie, petroleum, benzine of hout. Wat je moet doen in geval van een vergiftiging of hoe je problemen kan voorkomen, lees je op de website van het antigifcentrum.