Eindelijk overleg tussen Brussel en Vlaanderen over projecten Noordrand

woe 12 nov 2014

Het Vlaams- en het Brussels gewest gaan nauwer overleggen over grote projecten die een impact hebben op de Noordrand van Brussel. Via een nieuwe website worden ook de inwoners bij dit overleg betrokken.

Uplace in Machelen, Neo op de Heizel en Just Under The Sky aan de Van Praetbrug. Drie gelijkaardige shoppingscentra staan er op til in de Noordrand van Brussel, en dat op een boogscheut van elkaar.  "Al jaren is er tussen het Vlaams en het Brussels gewest nauwelijks overleg over die zaken.  Gevolg is dat beide gewesten ook nauwelijks betrokken zijn bij de besluitvorming", vertelt Wiet Vandaele, de projectcoördinator van TOP Noordrand.

Om daar verandering in te brengen, nam de administratie Ruimtelijke Ordening van het Vlaams gewest onlangs het initiatief om beide gewesten en alle actoren die er actief zijn samen te brengen. Dat overlegplatform is intussen al één keer samengekomen en zal dat in de toekomst op regelmatige basis blijven doen.

“Onze ambitie is om  de verschillende visies die er vandaag zijn naar elkaar te laten groeien.  En hopelijk ziet iedereen ook in dat we tot op zekere hoogte van elkaar afhankelijk zijn en elkaar ook nodig hebben”, verduidelijkt Wiet Vandaele.

Ook jij kan je stem laten horen. Als je surft naar www.topnoordrand.be kan je aangeven wat je favoriete plekje is in de Noordrand, maar ook welke plaatsen voor verbetering vatbaar zijn.