ziekenhuis_vilvoorde.jpg

Drukte op spoed AZ Jan Portaels Vilvoorde

don 12 jan 2017
De wachttijden op de spoeddiensten van de Vlaamse ziekenhuizen lopen dezer dagen hoog op. Het Algemeen Ziekenhuis Jan Portaels in Vilvoorde heeft daarom de voorbije zelfs een opnamestop afgekondigd. 

Luchtwegeninfecties, de vergrijzing en botbreuken door het winterweer. Het zijn enkele oorzaken waardoor de spoeddiensten de laatste dagen overstelpt worden. Het Jan Portaelsziekenhuis ving die drukte de voorbije dagen op door een opnamestop voor oudere patiënten.

"Door die opnamestop worden momenteel minder verplaatsing van patiënten naar onze spoeddienst," legt Algemeen directeur Guy Buyens uit. "Het kan heel druk worden. Op een spoed wordt het dan vaak lang wachten. Dat heeft te maken met het aantal patiënten dat binnenkomen, maar als je die patiënt niet snel genoeg naar boven krijgt omdat de bedden bezet zijn, dan krijg je ook nog eens een opstopping op de spoeddiensten."
 
Nu zijn er opnieuw bedden beschikbaar, maar de situatie moet van dag tot dag bekeken worden. Daarom werkt het ziekenhuis aan een oplossing op lange termijn dat licht- en zwaargewonden op de spoeddienst beter van elkaar moet scheiden.