parking_vilvoorde.png

Derde betonstort parking Grote Markt Vilvoorde

don 21 sep 2017

Morgen is er in Vilvoorde de derde betonstort voor de ondergrondse parking Grote Markt. In tegenstelling tot de vorige keren is er deze keer geen omleiding nodig voor het verkeer.

Deze keer krijgen de vloerplaten van de uitrit en het tweede deel van het eerste parkingniveau een betonlaag. Daarnaast is ook de helling van niveau -2 naar niveau -1 aan de beurt. Daarmee zitten de werken voor de ondergrondse parking op schema. Ook het waterlek ter hoogte van de bibliotheek van afgelopen zondag heeft geen invloed op de werken.

Net zoals tijdens de 2 vorige betonstorten wordt rond 4 u 30 in de Bergstraat één pomp geïnstalleerd. Om 5 u starten de betonleveringen voor deze pomp die actief blijft tot ongeveer 17 u. De tweede pomp zal pas starten na de middag. Hiervoor rijden de betonmixers achteruit de Pootstraat in. Deze pomp zal blijven werken tot 16 u.

Het polieren gebeurt meteen na het storten van het beton. "Omdat het polieren 's nachts gebeurt, kunnen omwonenden wat lawaaihinder ondervinden", zegt schepen van Openbare Werken Katrien Vaes. "We proberen zo goed mogelijk de meegedeelde tijdstippen net als vorige keer te respecteren en de geluidshinder tot een minimum te beperken."

Tijdens de betonstort zal de Lange Molenstraat fungeren als wacht- en manoevreerzone voor de betonmixers. In deze straat zal tijdens de werken een parkeerverbod geleden, met uitbreiding naar de zone vanaf de apotheek tot aan de bloemist zodat tweerichtingsverkeer mogelijk blijft. De Vlaanderenstraat wordt deze keer ook niet afgesloten waardoor er geen wegomleiding nodig zal zijn.