combinatie.jpg

De Combinatie uit Beersel wil klassiek toegankelijk maken voor jeugd

don 3 nov 2016

'De Combinatie', dat zijn vier jonge creatievelingen uit Beersel, wil klassieke muziek toegankelijker maken voor een jong publiek. Ze doen dat door die muziek te combineren met theater. Voor hun jongste productie 'Volgende keer beter' lieten ze zich inspireren door de mythe van de legendarische Zwitserse vrijheidsstrijder Willem Tell.

Lucas en Liselotte Cortoos, Niels Tavano en Joeri Zelck, vormen samen het Beerslese muziektheatercollectief 'De Combinatie'. Zondag geven ze een aperitiefvoorstelling in cultuurcentrum De Meent. "’Volgende keer beter’ gaat over twijfel en machtsverhoudingen en daarvoor hebben we ons gebaseerd op de mythe van Willem Tell. Met het grote verschil dat ons hoofdpersonage geen Jan Zonder Vreesfiguur is maar eerder een man die geconfronteerd wordt met twijfels en met tegenslag”, verduidelijkt Lucas Cortoos.

Een verhaal van alle tijden dus met muziek van Serge Rachmaninov, Arvo Pärt, Francis Poulenc en een eigen lied van Lucas Cortoos. Meer info vind je op www.demeent.be