van_hoobrouck.jpg

Défi Wezembeek-Oppem distantieert zich van voormalig burgemeester Van Hoobrouck

vrij 21 okt 2016

De Défi-afdeling van faciliteitengemeente Wezembeek-Oppem (het vroegere FDF) distantieert zich van de kritiek die ex-burgemeester François van Hoobrouck vorige week uitte op de te Vlaamse houding van zijn opvolger Frederic Petit. Van Hoobrouck verliet in 2014 de MR om als onafhankelijke op te komen op de FDF-lijst voor de Kamerverkiezingen.

 

Van Hoobrouck (82) was van 1995 tot 2006 burgemeester van Wezembeek-Oppem. Van 2007 tot 2014 was hij enkel waarnemend burgemeester omdat de Vlaamse regering hem niet wilde benoemen. Zoals afgesproken bij de gemeenteraadsverkiezingen werd Van Hoobrouck in 2014 opgevolgd door Frederic Petit. Die behoort net als van Hoobrouck tot de Franstalige eenheidslijst LB-Union.

Vorige week liet Van Hoobrouck weten dat hij ontslag neemt uit de gemeenteraad omdat Petit de belangen van de Franstaligen in zijn gemeente onvoldoende zou verdedigen. Volgens Van Hoobrouck houdt Petit meer rekening met de Vlamingen dan met de Franstaligen.

In een mededeling dankt Défi van Hoobrouck voor zijn jarenlange strijd om de rechten van de Franstaligen in de Vlaamse rand te verdedigen. Maar de partij distantieert zich niettemin van zijn uitlatingen aan het adres van Petit die als niet gefundeerd worden afgedaan. Défi maakt in Wezembeek-Oppem deel uit van de Franstalige eenheidslijst LB-Union die een volstrekte meerderheid heeft in de gemeenteraad. "Binnen de actuele meerderheid blijven we waken over het respecteren van de verworven rechten van de Franstaligen en zetten op die manier het werk verder van Van Hoobrouck", aldus Défi.