Cocktails zoeken deze zomer opnieuw de eenvoud op

maa 26 jun 2017

Back to basics. Het is niet alleen de leuze van ginstokerij Ground Control in Pepingen, maar ook een cocktailtrend deze zomer. De cocktailliefhebber kiest dus deze zomer resoluut voor eenvoud en authenticiteit. 

“Er zijn fantastische cocktails en barmannen kunnen daar onwaarschijnlijke dingen mee doen. Maar je moet al een halve mixologist zijn om daar een goede cocktail van te maken. Vermout bijvoorbeeld is een prachtig product, maar je moet al veel moeite doen om er een goede cocktail van te maken”, vertelt ons Manu De Cort van Ground Control Pepingen. Daarom moet volgens hem een cocktail die je zelf maakt, eenvoudig zijn zonder al teveel ingrediënten.

Een tweede opvallende tendens is de zoektocht naar authenticiteit. En dat is ook de manier waarop Manu gin stookt dus. "Op de traditionele wijze rechtstreeks van de grondstof waardoor de drank een unieke smaak krijgt. Zelfs de grote spelers kopen massaal kleine stokerijen op om die artisanale producten in hun gamma te hebben. Dus men wil weg van de commerciële smaken, terug naar de heritage, de manier waarop het vroeger werd gemaakt”, aldus De Cort.

Tot slot zoekt de cocktaildrinker ook naar nieuwe spirits. Van zuiderse mezcal over wodka tot rum en het oerproduct: graanjenever. Speciaal voor de kijkers van RINGtv, zal Manu De Cort straks een cocktail bereiden met graanjenever.