burgemeester_kraainem.jpg

Burgemeester Kraainem en gemeentelijke administratie leggen conflict bij

woe 26 apr 2017

In Kraaiem lijkt het conflict tussen de burgemeester en haar administratie voorbij. Dorothée Cardon de Lichtbuer meldt dat de samenwerkig na enkele goede gesprekken sterk is verbeterd. Maar de onenigheid binnen het schepencollege over de verdeling van de bevoegdheden, is nog niet van de baan. 

De stroeve verhouding tussen de gemeentelijke administratie en burgemeester Cardon de Lichtbuer leidde eind maart nog tot een vreemde gemeenteraadsbeslissing. Een meerderheid keurde toen een motie goed waarin aan de burgemeester gevraagd werd om voor 5 maanden een stap opzij te zetten. Dat weigerde de burgemeester. ( Lees ook: 'Burgemeester Kraainem weigert stap opzij te zetten')

Cardon de Lichtbuer heeft na die bewuste gemeenteraad enkele gesprekken gevoerd met het gemeentelijk management. ""Van mijn kant heb ik beloofd rekening te houden met hun opmerkingen en ik geloof dat ze mij nu ook beter begrijpen", aldus Cardon de Lichtbuer. Of ook het conflict met de gemeentesecretaris van de baan is, zal vanaf 2 mei blijken. Dan gaat die laatste na twee maanden ziekteverlof opnieuw aan de slag. 

Maar het conflict met de andere schepenen over de bevoegdheidsverdeling in het schepencollege is nog niet van de baan. Kraainem wordt bestuurd door een Franstalige meerderheid van MR, DéFi en CdH. Volgens interne afspraken voor de start van de legislatuur volgde Cardon de Lichtbuer (CdH) op 1 januari 2016 Veronique Caprasse (DéFi) op als burgemeester. Maar De Lichtbuer kreeg bij haar intrede enkel de bevoegdheden als burgemeester. Zij vroeg ook de bevoegheden communicatie en preventie, maar de andere schepenen weigerden die af te staan. "Ondanks dit conflict blijft het schepencollege ondertussen beslissingen nemen", aldus de burgemeester.