merchtem.jpg

Bewoners Sint-Janstraat Merchtem vrezen verstedelijking

don 6 jul 2017

De bewoners van de Sint-Janstraat in Merchtem vrezen dat hun buurt verder zal verstedelijken door het nieuwe ruimtelijk uitvoeringsplan dat onlangs werd goedgekeurd door het gemeentebestuur. In dat nieuwe RUP wordt er ruimte vrijgemaakt voor de bouw van nieuwe, hoge appartementsblokken. De inwoners van de Sint-Janstraat zien hun Merchtem al veranderen in een tweede Brussel.

 

Enkele bewoners uit de Sint-Janstraat zien een verdere verstedelijking van de Merchtemse dorpskern absoluut niet zitten. Dat is volgens hen het gevolg van het nieuwe ruimtelijk uitvoeringsplan voor hun buurt.  Joris Verspecht die woont in de Sint-Janstraat: “De voorbije jaren is hier enorm gebouwd, heel hoog gebouwd. Het nieuwe RUP laat dat ook weer toe. Binnenkort ga je de stelten moeten nemen van de steltenlopers om nog wat zonlicht te zien."

Volgens Verspecht wordt Merchtem over enkele jaren een tweede Brussel. De bewoners, die zich verenigd hebben in het actiecomité 'Gezellig Merchtem', hebben al 124 bezwaarschriften ingediend tegen het RUP. Merchtems schepen van Ruimtelijke Ordening David De Valck blijft ondanks het protest achter het plan staan.

Straks meer in ons nieuws