winnaar_bever.jpg

Bever wint 10.000-stappenclash

don 2 jun 2016
De gemeente Bever is de actiefste gemeente van Vlaanderen. Bever heeft die titel te danken aan z'n inwoners. Zij hebben de '10.000-stappenclash' gewonnen, een stappencompetitie tussen verschillende Vlaamse gemeenten. 

Het doel van de wedstrijd was om de meeste stappen te zetten en zo de Vlaming aan te zetten tot meer beweging. Met een gemiddelde van 13.233 stappen per dag deed Bever beter dan 109 andere gemeenten. Bever versloeg de gemeenten Halen (6,410 km/inwoner) en Meeuwen-Gruitrode (5,469 km/inwoner) die respectievelijk tweede en derde eindigden.

De voormalige regionale kampioen van de 10.000-stappenclash Zemst liet zich ook dit jaar van zijn sportiefste kant zien. De Zemstenaars zetten onder leiding van schepen Dirk van Roey samen maar liefst 95.135.714 stappen. Een indrukwekkend resultaat en meteen ook het hoogste aantal stappen van heel Vlaanderen!

Bever en Zemst namen zo de leiding van een groep van 8 gemeenten in de regio Halle-Vilvoorde die zich in de top 15 stapten van deze wedstrijd. Donderdag werd de gemeente in de bloemetjes gezet voor haar overwinning. Een verslag daarvan vrijdag in ons nieuws. 

 
Een volledig overzicht van de eindstand ontdek je hier