ba_ba.jpg

Belangenconflict nodig om jobvernietigende maatregelen van Brussel uit te stellen

zat 3 dec 2016

De Kamer van Koophandel Vlaams-Brabant en Voka Metropolitan zien de beslissing van de Vlaamse regering om een belangenconflict in te roepen tegen de Brusselse geluidsnormen niet als communautair getouwtrek maar als een ruk aan de noodrem. Volgens de werkgeversorganisatie is het de enige manier om tot een oplossing te komen en om de jobvernietigende maatregelen van Brussel uit te stellen.

Door het verdwijnen van de tolerantiedrempels voor de Brusselse geluidsnormen staan er heel wat jobs op stapel. “Met 5,5 keer meer boetes vanaf 1 januari, wordt het economisch echt onleefbaar voor onze nationale luchthaven”, zegt Peter Van Biesbroeck, algemeen directeur van Voka – Kamer van Koophandel Vlaams-Brabant. “Enkele bedrijven hebben hun activiteiten al teruggeschroefd of stopgezet en er zullen er nog meer volgen als er niet snel een akkoord komt. Men spreekt over lusten en lasten maar op deze manier zet men de lusten voor alle Belgen op het spel”, aldus Van Biesbroeck.

Het belangenconflict zien de werkgeversorganisaties als een trek aan de noodrem. “Men mag dit dossier niet communautair opblazen maar men moet rond de tafel komen”, zegt ook Jean-Paul Van Avermaet, voorzitter van Voka Metropolitan, de Brusselse afdeling van Voka. “We komen er alleen maar uit als iedereen gezamenlijk en constructief een oplossing zoekt voor de tweede grootste economische pool van het land en de grootste private werkgever van Brusselaars”, besluit Van Avermaet. Volgens VOKA ligt de bal ligt nu in het kamp van de federale regering en van federaal minister van Mobiliteit François Bellot.