dzia_ecoduct_groenendaal_panorama.jpg

Beestige graffiti kleurt toekomstig Ecoduct Groenendaal

vrij 28 jul 2017

Graffitikunstenaar DZIA mag zijn talenten momenteel botvieren op de grijze middenpijler van het ecoduct Groenendaal. Kleurrijke schilderingen tonen ter hoogte van de binnenring de dieren die van de natuurpassage in het Zoniënwoud zullen gebruikmaken. Automobilisten kunnen de graffiti binnenkort bewonderen.

Het werk van de Antwerpse artiest DZIA siert platenhoezen, bruggen, stations, appartementsgebouwen en kunstgalerijen over heel de wereld. Dieren staan steenvast centraal in zijn werk. Dat het Agentschap Wegen en Verkeer uitgerekend hem optrommelde om de middenpijler van het viaduct op te smukken, hoeft niet te verbazen. De graffitikunstenaar ging er de voorbije dagen aan de slag op de middenpijler van de brug, een betonnen canvas van 60 meter breed en 6 meter hoog.

De muurschildering illustreert onder meer een das, vleermuizen, kikkers en een kamsalamander. Het zijn enkele doelsoorten van de ontsnipperingsmaatregelen die momenteel worden gebouwd langs, onder en over de autosnelwegen doorheen het Zoniënwoud (ecoraster, ecotunnels, boombrug en ecoduct). Daarmee wordt het versnipperde leefgebied van beschermde diersoorten opnieuw aaneengesloten en wordt ook de verkeersveiligheid van de automobilisten vergroot.

Hieronder de timelapsevideo van het aanbrengen van de graffiti.