20161119_144814_50.jpg

Actiecomité Leefbaar Zellik wil bouw 125 appartementen verhinderen

maa 21 nov 2016

In Zellik (Asse) protesteren de inwoners tegen een nieuwe verkaveling tussen de Leon Gillardlaan en de Hortensialaan. De buurtbewoners hebben hun krachten gebundeld in het actiecomité Leefbaar Zellik en een advocaat onder de arm genomen. 

De buurtbewoners zijn niet gekant tegen nieuwe woningen in hun buurt. Maar 125 appartementen in een residentiële omgeving vinden ze van het goede teveel. De gemeente Asse keurde echter de verkavelingsaanvraag in juni al goed. Maar de aanvraag moet nu in beroep nog behandeld worden door de provincie Vlaams-Brabant. Om hun grieven en krachten te bundelen hebben de buurtbewoners een advocaat onder de arm genomen. Die heeft alvast een bezwaarschrift van zo’n 20 pagina’s uitgewerkt.

Het actiecomité krijgt alvast de steun van de oppositiepartij Lijst Zellik-Relegem. Volgens gemeenteraadslid Erik Beunckens druisen de plannen in tegen het charter van de open ruimte dat de gemeente Asse onlangs ondertekende om de verstedelijkingsdruk een halt toe te roepen. “Blijkbaar is dit chater voor Zellik niet van toepassing”, aldus Beunckens in een reactie. Voorts zullen de verkavelingsplannen extra verkeersoverlast veroorzaken omdat er ook op de Stillemanssite 450 nieuwe appartementen zullen gebouwd worden en er ook nieuwe wijk zal worden gebouwd aan de vlakbij gelegen Nestor Martinsstraat in Ganshoren. Eric Beunckens wil de kwestie alvast bespreken op de gemeenteraad van 28 november.