jonathan_jacob.png

6 'bottinekes' in cassatie tegen veroordeling in zaak Jonathan Jacob

don 9 maa 2017

Zes leden van het bijzondere bijstandsteam, de zogenoemde 'bottinekes', gaan in cassatie tegen hun veroordeling voor de dood van Jonathan Jacob. Hun teamleider legt zich wel neer bij de uitspraak van het Hof van Beroep.

 

Afligemnaar Jonathan Jacob stierf 7 jaar geleden in een politiecel in Mortsel. Hij zat daar omdat hij agressief was. De politie haalde er dan ook het Bijzonder Bijstandsteam bij om de jongeman in bedwang te houden. Maar de 'bottinekes' gingen zo hardhandig te werk, dat Jonathan Jacob stierf.

Twee weken geleden werden de zes 'bottinekes' samen met hu teamleider en de toenmalige directeur en psychiater van de Broeders Alexianen in Boechout door het Hof van Beroep veroordeeld voor de dood van Jonathan Jacob. (Lees ook: 'Strengere straffen in beroep in zaak Jonathan Jacob uit Affligem')

De teamleider van de 'bottinekes' legt zich neer bij de veroordeling, maar de zes leden niet. Zij vechten hun veroordeling aan bij cassatie. Of de voormalige directeur en psychiater van de Broeders Alexianen ook in cassatie gaan, is nog niet duidelijk.