delhaize2.jpg

27 Vlaams-Brabantse bedrijven nemen deel aan Open Bedrijvendag

don 29 sep 2016

27 Vlaams-Brabantse bedrijven nemen zondag deel aan de VOKA Open Bedrijvendag.

De Open Bedrijvendag staat dit jaar in het teken van STEM (Science, Technology, Engineering, Mathematics), de verzamelnaam voor alle techn(olog)ische, wetenschappelijke en wiskundige opleidingen en beroepen. VOKA opteert dit jaar voor dit thema om jongeren te motiveren voor zo’n opleiding. Bij de studenten is er een grote watervrees voor deze sector, nochtans is er op de arbeidsmarkt een steeds groter tekort aan dergelijke profielen, zoals bijvoorbeeld ingenieurs, onderhoudstechnici, chemici en bouwvakkers.

Daarnaast wordt ook de ‘afval en recyclage’-sector in de kijker geplaatst. Tweeëndertig bedrijven uit die sector bieden het grote publiek de kans te ontdekken dat afvalverwerking veel meer is dan de wekelijkse huis-aan-huisophaling in de straat.

In onze regio nemen opvallend veel bedrijven uit Vilvoorde deel aan de Open Bedrijvendag. Onder meer Ecoworks, De Kruitfabriek, CC Het Bolwerk, het AZ Jan Portaels en 4 Fonteinen gooien hun deuren open. Ook een aanrader is een bezoek aan de controletoren van Belgocontrol in Steenokkerzeel. Vooraf reserveren is wel verplicht. Een overzicht van alle deelnemende bedrijven uit onze regio vind je via deze link.

Vorig jaar lokte de Open Bedrijvendag 650.000 bezoekers.

In het nieuws op RINGtv krijg je donderdag alvast een rondleiding achter de schermen van het distributiecentrum van Delhaize (zie foto) in Zellik (Asse).