collet.jpg

“Ook heel wat Franstaligen in Linkebeek zijn het beu”

zon 13 dec 2015

Ook Pascal Collet, lijsttrekker van La Droite, de lijst die Damien Thiéry vandaag uitdaagt bij de verkiezingen in Linkebeek, heeft z’n stem uitgebracht. “Deelnemen aan de verkiezingen was voor mij geen evidente keuze”, zegt Collet, “maar ik zag gewoon geen andere optie.”

La Droite is een nieuwe liberale formatie in Wallonië die bij de gemeenteraadsverkiezingen in Linkebeek opkomt met een tweetalige lijst waarop 4 kandidaten prijken. Lijsttrekker is bedrijfsleider Pascal Collet (46), een neofiet in de politiek. La Droite wil dat er een einde komt aan kleine communautaire disputen zoals in Linkebeek en eist dat het gemeentebestuur in de toekomst de taalwetten respecteert. De partij trok in de campagne fel van leer tegen Damien Thiéry. Deze verkiezingen zijn volgens deze formatie het gevolg van 'diens overgedimensioneerd ego en carrièreplanning'. Thiéry is volgens La Droite van oordeel dat de burgemeestersfunctie alleen aan hem toebehoort. De partij verwijt hem in dit verband druk uit te oefenen op andere Franstalige raadsleden om te verhinderen dat iemand anders in zijn plaats zou benoemd worden als burgemeester.

“Ik wil de boodschap overbrengen dat ook heel wat Franstaligen in Linkebeek dit circus beu zijn”, aldus Collet, “ik vind het erg jammer dat Yves Ghesquière het voorstel van Homans om burgemeester te worden niet heeft aanvaard. Ik vind het ook jammer dat Prolink niet deelneemt aan deze verkiezingen.”