verzekering_tegen_de_grote_dorst.jpg

‘In de Verzekering tegen de Grote Dorst’ uit Lennik opnieuw beste café ter wereld

maa 30 jan 2017

'In de Verzekering tegen de Grote Dorst’ in de Lennikse deelgemeente Eizeringen voert opnieuw de lijst aan van de beste cafés ter wereld. Het café kreeg de gouden medaille zondag tijdens de 15de RateBeer Best Awards.

De internationale bierwebsite RateBeer maakt jaarlijks z’n lijst bekend met beste cafés, bierrestaurants, brouwertapzalen en bierwinkels. Gisteren werden de felbegeerde prijzen uitgedeeld en opnieuw mocht Kurt Panneels, uitbater van ‘In de Verzekering tegen de Grote Dorst in Eizeringen’, een, gouden medaille ontvangen. De herberg viert dit jaar zijn 175-jarig bestaan en werd voor het derde opeenvolgende jaar uitgeroepen tot ‘beste café van België’. Dit Vlaams-Brabantse café voert tevens de lijst aan van de beste cafés ter wereld.

 ‘In de Verzekering tegen de Grote Dorst” is vooral populair bij geuze- en lambiekliefhebbers. Dat is meteen ook de specialiteit van het cafeetje. Het kroegje is echter alleen open op zondag. Vroeger was dat van 10u tot 13u. Maar naar aanleiding van de 175-ste verjaardag zijn de deuren open tot 20u. 

3 Fonteinen uit Beersel in top 100 van Beste Brouwers ter wereld

In de lijst van de top 100 van de beste brouwers ter wereld staan ook 3 brouwers uit ons land. Het gaat om de Struise Brouwers uit Oostvleteren, Cantillon uit Brussel en 3 Fonteinen in Beersel.